Back to top

Mit rejt a kastély padlása?

Program
Program időpontja: 
2023. szeptember 16. 17:00 - 17:30

Idén újra csatlakozunk a Kulturális Örökség Napjai programsorozathoz.

Műemlékeink, történeti épületeink velünk élnek, életünk szerves részei, színhelyei, emlékeink őrzői, identitásunk alkotóelemei. Fennmaradásuk érdekében azonban elengedhetetlen, hogy szeressük, gondozzuk, karbantartsuk, méltó módon használjuk őket és megfelelő tisztelettel, szakértelemmel nyúljunk hozzájuk. 

A Kulturális Örökség Napjain olyan lezárt épületekkel, épületrészekkel ismerhetünk meg, amelyek egyébként nem látogathatóak.

A körmendi programon a Batthyány-kastély padlásának rejtelmeivel ismerkedhetnek meg a résztvevők. A máskor nem látogatható tereket az északi lépcsőházon át közelítjük meg. A séta keretében megismerkedhetünk a kastély padlásával, az épület tetején található órával, megkondíthatjuk az 1734-ben öntött harangot és élvezhetjük a kastély legtetejéről északra és délre nyíló kilátást.

A vezetések szeptember 16-án és 17-én 15 és 17 órakor indulnak.

A programon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött! Regisztrálni lehet a 0694410425-ös számon, valamint a muzeum [dot] kormend [at] gmail [dot] com címen, vagy személyesen a múzeumban 2023. szeptember 15-ig.

A programon csak jó fizikai állapotban levő személyek vehetnek részt, ajánlott az olyan ruházat, mely nem baj, ha piszkos lesz.

Azért, hogy igazán otthon érezhessük magunkat hazánkban, nekünk is tennünk kell: ismerjük meg közös épített örökségünket, mert szeretni és védeni csak azt tudjuk, amit ismerünk is!

Aktuális időszaki kiállítások

A következő időszaki kiállításunkról kövesse híreinket honlapunkon és Facebook oldalunkon.

Aktuális Programok

Aktuális programokért kövesse weboldalunkat és Facebook oldalunkat!