Back to top

Randevú a várkertben!

Program
Program időpontja: 
2019. június 08. 13:00 - 17:00
Program helyszín: 

Múzeumunk is csatlakozott idén a "Történeti kertek, kastélyparkok napjai" 2019-es eseménysorozatához. A francia kezdeményezésre indult program keretében a körmendi várkert állatvilágát és kulturális örökségét szeretnénk bemutatni.

Június 7-én, péntek délelőtt a körmendi diákokat a Várkertben várja Dankovics Róbert, a szombathelyi Savaria Múzeum herpetológus muzeológusa, aki megismerteti a tanulókat a történeti kert állatvilágával. Ezt követően a Vadászlakban az állatok preparálásának műveletéről osztja meg ismereteit a diákokkal.
Július 8-án, szombaton 13 és 17 óra között megnyitjuk a Várkert egy látogatók elől elzárt részét, az Északi kertet, amely a kastély főépülete és az Északi kapuépületek között helyezkedik el. A 19. század elején épített Északi kapu épületek narancsházként funkcionáltak, déli homlokzatukhoz üvegházak csatlakoztak. Az Északi kertben található későbarokk, homokkőből faragott Kybele szobor a kisázsiai termékenység-istennőt ábrázolja. Nem messze tőle áll Carolus Clusius, híres németalföldi botanikus emlékoszlopa. Az Északi kertben számos különleges fafajtát csodálhatunk meg, többek között a tulipánfa sárga virágaiban is gyönyörködhetünk.

Programjaink díjtalanul látogathatók, várjuk az érdeklődőket!

Az alábbi linken a programsorozatban résztvevő európai kertek közt lehet böngészni:

http://traduction.culture.gouv.fr/url/Result.aspx?to=en&url=https%3A%2F%2Frendezvousauxjardins.culture.gouv.fr%2FProgramme&fbclid=IwAR1Q9Q7eTfDuxmq76m63Eg4GwFcmB2Qj3ArWLYTJGVf9_uz3YWah0ssXr58

Kapcsolódó

Aktuális időszaki kiállítások

A következő időszaki kiállításunkról kövesse híreinket honlapunkon és Facebook oldalunkon.

Aktuális Programok

Aktuális programokért kövesse weboldalunkat és Facebook oldalunkat!