Back to top

Felhívás

Hírek
2023. október 15.
Címke: 

A körmendi Dr. Batthyány-Strattmann László múzeum 2024 áprilisától július végéig időszaki kiállítást rendez. Címe: „A palavesszőtől a digitális oktatásig”, témája Körmend oktatástörténete. Ezen szándékaink szerint szerepelnének a felekezeti iskolák, a polgári iskola, az általános iskolák, a gimnázium, a szakképző iskolák, az FMGT és a főiskola történetével kapcsolatos emlékek.

Hogy a kiállításra kerülő anyag minél szemléletesebben tudja bemutatni városunk iskoláinak történetét, működését, mindennapjait és ünnepeit, kéréssel fordulunk mindenkihez, aki segíteni akar és tud.

Keresünk tárgyi emlékeket: diáksapkát, iskoláinkhoz kapcsolható jelvényeket, régi tankönyveket, iskolaköpenyt, fényképeket, iskolai eseményekhez kapcsolódó emléktárgyakat (meghívók, plakátok), oktatási segédeszközöket, régi, kék bekötőpapírt, piroskeretes vignettát.

Amit NEM kérünk: bizonyítványokat, ellenőrzőfüzeteket. (Ezekben személyes adatok vannak.)

A kiállításra felajánlott tárgyakkal kapcsolatban kérjük hívják a múzeum telefonszámán, a 94/410-425-ön Móricz Péter intézményegység-vezetőt, vagy Pintér György múzeumi munkatársat, a kiállítás szervezőjét vagy jelentkezzenek a muzeum [dot] kormend [at] gmail [dot] com címen!

Aktuális időszaki kiállítások

A következő időszaki kiállításunkról kövesse híreinket honlapunkon és Facebook oldalunkon.

Aktuális Programok

Aktuális programokért kövesse weboldalunkat és Facebook oldalunkat!