Back to top

XXI. Országos Fazekaspályázat és Kiállítás - felhívás

Hírek
2020. február 05.

XXI. Országos Fazekaspályázat és Kiállítás

 

A Hagyományok Háza, Körmend Város Önkormányzata, a Dr. Batthyány-Strattmann László Múzeumés a Körmendi Kulturális Központ, Múzeum és Könyvtár meghirdeti a XXI. Országos Fazekaspályázatot.

A pályázat célja: a népi fazekasság hagyományainak ápolása, a nagy múltú fazekas-központok tárgyi művészetének megőrzése, továbbfejlesztése, mai lakáskultúrába történő beillesztése, a mai ételkészítési és konyhai eljárásoknak megfelelő alkotások létrehozása.

A pályázat témája: sütő-főző edények

A pályázati anyagok beadási határideje, helye: 2020. március 11-12. Dr. Batthyány-Strattmann László Múzeum,9900 Körmend,Dr. Batthyány-Strattmann László utca 3. vagy Hagyományok Háza - Magyar Népi Iparművészeti Múzeum, 1011 Budapest, Fő utca 6.

A pályázati kiállítás nyitása: 2020. május 22. Körmend, Dr. Batthyány-Strattmann László Múzeum

 

Pályázati feltételek:

  • A pályázat nyilvános, melyen részt vehet minden fazekas.
  • Pályázni csak olyan alkotásokkal lehet, amelyek más országos szakági pályázatokon vagy zsűri előtt nem vettek részt.
  • A pályázathoz a Hagyományok Háza zsűriadatlapját és a pályázati adatlapot kitöltve, valamint a befizetés igazolószelvényét kell elküldeni a Hagyományok Háza címére(Hagyományok Háza, Népi Iparművészeti Osztály, 1251 Budapest, pf. 23.), és másolatban zárt borítékban a Dr. Batthyány-Strattmann László Múzeumcímére, Móricz Péter nevére is (9900 Körmend, Dr. Batthyány-Strattmann László utca 3.). Mindkét borítékon kérjük feltüntetni: Fazekaspályázat.
  • A pályázatot a Népi Iparművészeti Bíráló Bizottság értékeli, és az arra alkalmas tárgyaknak zsűriszámot ad. A zsűrizés díja alkotásonként 1500 Ft, melyet csekken vagy átutalással lehet befizetni a Hagyományok Háza bankszámlájára (10032000–01739716–00000000), külön nevezési díj nincs. A bizonylatot, kérjük, mellékeljék a zsűriadatlaphoz. (A csekk és adatlapok beszerezhetők a Hagyományok Házában, a Dr. Batthyány-Strattmann László Múzeumban, valamint az adatlapok a Hagyományok Háza honlapjáról letölthetőek.) A tárgyakat az adatlapokon feltüntetett sorrendben be kell sorszámozni.

 

Az alkotások átvételi időpontja: 2020. március 11-12-én (szerda-csütörtök), 10-16 óráig.

Helye: 9900 Körmend, Dr. Batthyány-Strattmann László Múzeum, Dr. Batthyány-Strattmann László u. 3. Tel/fax: 36-94-410-425, E-mail: muzeum [dot] kormend [at] gmail [dot] comátvevő: Móricz Péter

(Korlátozott számban a Hagyományok Háza Magyar Népi Iparművészeti Múzeumában (1011 Budapest, Fő utca 6.) 2020. március 11-12-én (szerda-csütörtök) 10-16 óra között várjuk a pályaműveket. Kérjük előre jelezni, aki ide szeretné beadni a pályázati anyagát!)

A pályaművek szállításáról a pályázók gondoskodnak. A postán feladott tárgyakért a szervezők nem vállalják a felelősséget. Az elutasított pályamunkák az eredményhirdetés napján, a helyszínen átvehetők.

A zsűri által kiválasztott alkotásokból a pályázatot meghirdető szervek kiállítást rendeznek Körmenden.

A pályázat eredményhirdetésére a kiállítás megnyitásakor kerül sor. A legkiemelkedőbb alkotások díjazásban részesülnek.

Az alkotásokat a kiállítás bontását követően, szeptember elején lehet majd elszállítani Körmendről. Az Élő Népművészet kiállításra kiválogatott tárgyakat mi szállítjuk fel Budapestre, ugyanekkor – e-mailben elküldött kérésre – felszállítjuk Budapestre, és ittlehet átvenni (1011 Budapest, Fő utca 6.) azokat a tárgyakat is, melyeket nem Körmendről kívánnak az alkotók elvinni.

A pályázattal kapcsolatos további felvilágosítást a Hagyományok Háza Magyar Népi Iparművészeti Múzeum, Nagy-Pölös Andrea néprajzos muzeológus-fazekas (1011 Budapest, Fő utca 6., T: +36/70/903-9376) ad.

www.hagyomanyokhaza.hu

polos [dot] andrea [at] hagyomanyokhaza [dot] hu

A XXI. Országos Fazekaspályázat és Kiállítás támogatói:

Hagyományok Háza

Körmend Város Önkormányzata

Körmendi Kulturális Központ, Múzeum és Könyvtár 

Dr. Batthyány-Strattmann László Múzeum

 

polos [dot] andrea [at] hagyomanyokhaza [dot] hu (Nagy-Pölös Andrea)

a pályázat és kiállítás kurátora

néprajzkutató muzeológus

Hagyományok Háza

Magyar Népi Iparművészeti Múzeum

1011 Budapest, Fő utca 6.

+36 70/903-9376

Országos fazekaspályázat

Aktuális időszaki kiállítások

A következő időszaki kiállításunkról kövesse híreinket honlapunkon és Facebook oldalunkon.

Aktuális Programok

Aktuális programokért kövesse weboldalunkat és Facebook oldalunkat!