Back to top

Múzeumi programok Körmend Város Ünnepnapján, október 28-án

Hírek
2023. október 25.

Körmend Történetének Ismerője

A körmendi Dr. Batthyány-Strattmann László Múzeum a város történetét megismertető, a helyi kötődéseket erősítő céllal háromfordulós vetélkedőt szervez a „Körmendi Történetének Ismerője” címmel. Ennek harmadik, utolsó fordulója zajlik Körmend Város Ünnepnapja keretében. A feladatlapok átvehetők a kastély főbejáratánál október 28-án 10.00 és 15.30 között.

Kávé: csészényi adagok a kávéról, kávéházakról, kávéházi kultúráról

Az előadásban röviden szó lesz a kávéról, mint növényről és annak típusairól és felhasználási módjairól, kitérünk a kávé elterjedésére és a hozzá kapcsolódó néhány érdekesebb történetre, legendára, végül pedig szó lesz a magyar kávéházi kultúra történetéről. Az előadásban modern szokásainkkal és a kávéhoz kapcsolódó kulturális jelenségekkel is összekapcsoljuk az elhangzottakat, és a múzeum tárgyi emlékanyagából a kávéhoz kapcsolódó érdekesebb tárgyainkat is bemutatjuk. Az előadás során egy kávéra a vendégeink, valamint az előadás végén Bebes Árpád egy kávékülönlegességet is készít kóstolásra a résztvevőknek.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a muzeum [dot] kormend [at] gmail [dot] com mail címen vagy a 0694/410425-ös telefonszámon lehet.

Az előadás helyszíne: Mini Cukrászda, Körmend

Az előadás időpontja: 2023. október 28. 14.00

Gyertyafényes tárlatvezetés – Múltunkról mesélő múzeumi műtárgyak meghitt megvilágításban

Körmend város 779 éves születésnapja alkalmából az érdeklődők egészen közel kerülhetnek a – máskor vitrinben őrzött vagy kordonok mögött látható – műtárgyakhoz. Ezek a – kivételesen megérinthető – műtárgyak mesélnek saját históriájukról és Körmend közel nyolc évszázados történetéről. A Móricz Péter által tartott tárlatvezetés a sötét kastély múzeumi tereiben zajlik, gyertyafényben.

A részvétel regisztrációhoz kötött, díja 779,- Ft / fő. Regisztrálni a muzeum [dot] kormend [at] gmail [dot] com mail címen vagy a 0694/410425-ös telefonszámon lehet.

A tárlatvezetések időpontjai: 2023. október 28. 18.45 – 19.30, valamint 19.45 – 20.30.

Aktuális időszaki kiállítások

A következő időszaki kiállításunkról kövesse híreinket honlapunkon és Facebook oldalunkon.

Aktuális Programok

Aktuális programokért kövesse weboldalunkat és Facebook oldalunkat!