Back to top

Két állandó kiállítás búcsúja

Hírek
2014. április 29.
Címke: 

A „Nemzedékek öröksége” című kiállítás lebontásával véget ér egy korszak a Dr. Batthyány-Strattmann László Múzeum történetében. A 20 évvel ezelőtt megnyitott várostörténeti állandó tárlat az intézmény leghosszabb ideig fennálló kiállítása volt. Körmend várossá nyilvánításának 750. évfordulóján nyílt meg, és két évtizeden keresztül fogadta a település története iránt érdeklődőket.

A „Hunyd le szemedet és láss!” című állandó kiállítás szintén nem látogatható többé eddigi formájában. A 2007-ben a vakok és gyengénlátók számára létrehozott, de a látók által is rendkívül kedvelt tapintható tárlat úttörő jelentőségű volt a maga műfajában Magyarországon.

2014. április 25-én, szombaton este a két tárlat létrehozói, dr. Nagy Zoltán és H. Vörös Márta búcsúztatták el a népszerű kiállításokat. Dr. Nagy Zoltán 1980 és 2008 között irányította a múzeumot, H. Vörös Márta pedig 1990 és 2008 közötti időszakban dolgozott itt, jelenleg pedig a Körmendi Kulturális Központ, Múzeum és Könyvtár igazgatója. A kiállítások megszervezése mellett felidézték a múzeumban folyt munkát, és megemlékeztek az utóbbi 20 évben az intézményben dolgozókról – köztük azokról is, akik már nem lehettek velünk ezen a záró rendezvényen. Végül H. Vörös Márta és dr. Nagy Zoltán utoljára vezették a résztvevőket a két kiállításban.

A „Nemzedékek öröksége” c. kiállítás április 29-től nem látogatható, modernizált és átrendezett formában október 28-tól lesz az anyaga megtekinthető a múzeum új állandó kiállításának részeként.
A „Hunyd le szemedet és láss!” című kiállítás április 29-től szeptemberig a „Batthyányak nemzetsége” című dísztermi tárlatban lesz tapintható, majd anyaga beépül az új állandó kiállítás Batthyányakat bemutató részébe.

Az átépítések idején a múzeum nyitva tart, a következő kiállításokkal várjuk látogatóinkat:
„Batthyányak nemzetsége” – díszterem
„Cipőtörténeti Gyűjtemény” – 1. emelet
Időszaki kiállítások – kastélykápolna
 
Jámbori Tamás fotóján jobb oldalon a tárlatvezető H. Vörös Márta és a barokk parókás dr. Nagy Zoltán

 

Jámbori Tamás fotóján jobb oldalon a tárlatvezető H. Vörös Márta és a barokk parókás dr. Nagy Zoltán

Aktuális időszaki kiállítások

A következő időszaki kiállításunkról kövesse híreinket honlapunkon és Facebook oldalunkon.

Aktuális Programok

Aktuális programokért kövesse weboldalunkat és Facebook oldalunkat!